23 de maig 2016

Interconnexió de la xarxa de transport als EUA

Hi ha coses que ens semblen les més normals del món perquè nosaltres les vivim des de fa molt de temps i, en canvi, en altres indrets resulta que no es donen.

Elèctricament parlant, un exemple paradigmàtic és el de la xarxa de transport. A Europa, la majoria dels països estan netament interconnectats i el que és tema de conversa, en tot cas, és si el percentatge d’interconnexió arriba o no al mínim que es considera normal.

D’altra banda, els Estats Units d’Amèrica, malgrat ser un país, no tenen una xarxa elèctrica interconnectada sinó que hi conviuen diverses xarxes que abasten zones territorials diferents.

Després de molts anys de parlar-ne, s’han decidit a crear una subestació que interconnecti les tres xarxes més grans que abasteixen el país. Les xarxes interconnectades seran la interconnexió de l’est, la interconnexió de l’oest i la interconnexió de Texas que abasten 48 dels 50 estats i una part de Canadà.

Les tres xarxes interconnectades

La nova subestació, que ha d’interconnectar les tres grans companyies elèctriques, portarà el nom de Tres Amigas.

Aquesta subestació ajudarà, de ben segur, a ajustar els equilibris de generació i demanda de les tres xarxes però aquestes estaran unides per un sol punt i, per tant, encara no es podran considerar com una xarxa unificada.

Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari