27 d’oct. 2015

Circuit commutat amb dos o més encreuaments



El circuit commutat amb encreuament permetia encendre i apagar un llum des de tres punts diferents indistintament. Però, a vegades, ens pot fer falta encendre i apagar des de més de tres punts.

En un commutat amb encreuament podem encadenar tants commutadors d’encreuament com desitgem i això ens permet augmenta il·limitadament el nombre de punts des d’on encendre i apagar.

En la figura hem representat un circuit commutat amb dos commutadors d’encreuament.  Tal com hem representat els commutadors, el llum estarà apagat.




Atenció: La finalitat d’aquesta explicació és només ajudar-vos a entendre com funcionen les instal·lacions elèctriques. La informació que proporcionem no és suficient per poder fer o reparar instal·lacions. Manipular les instal·lacions sense una formació suficient i eines adequades comporta riscos immediats (curtcircuit, electrocució) com a mitjà termini (incendis, fuites de corrent). Per la vostra seguretat i la de les persones que us envolten, contracteu a una persona professional per a la modificació de les vostres instal·lacions elèctriques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari