9 de des. 2014

Teuladetes sobre les catenàries de les línies de ferrocarril

Segur que algun cop us heu fixat que quan hi ha un pont que passa per sobre la via d’un tren hi ha unes peces que tapen la catenària com si fossin una petita teulada.

Teuladetes sobre la catenària

Molta gent pensa que és per evitar que les coses que la gent llença vagin a parar sobre la catenària. En part sí, però hi ha un motiu molt més important.

Sovint hi ha persones que sense pensar-hi gaire decideixen orinar al primer lloc que els sembla prou discret i pensen que des del pont sobre la via tothom pensarà que miren si passa algun tren i no s’adonaran del que realment fan. Altres decideixen directament orinar sobre el sistema ferroviari i sovint esperen a l moment en que passa un tren per fer-ho.

L’orina és molt més conductora que l’aigua (a causa de les sals minerals que porta dissoltes) i si toca a la catenària pot provocar una descàrrega elèctrica. La persona implicada pot ser electrocutada.

Aquesta mena de teuladeta pretén evitar que l’orina vagi a parar damunt de la catenària amb la intenció de reduir els riscos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari