23 d’oct. 2014

Electricitat autosuficient

El preu de l’electricitat no para de pujar, a tot el món. Els petits sistemes de generació renovable van millorant les prestacions i baixant de preu i els sistemes d’emmagatzematge d’energia evolucionen ràpidament. Tot plegat, els ingredients perfectes per a la posada en marxa de sistemes de generació local autònoma.

La idea de generació personal autònoma ja està implantada en alguns casos però té el problema de que et limita els aparells que pots connectar en un moment donat. Si això ho fas a nivell d’urbanització, de barri o de ciutat pots tenir que l’energia emmagatzemada per tots estigui disponible per a tothom però amb l’avantatge que en qualsevol moment alguns clients puguin necessitar més potència.

Això ja s’està experimentant a la ciutat de Fort Collins (Colorado, EUA) i és la companyia elèctrica local qui ho impulsa. No es tracta d’una població petita, ja que hi ha 150 000 habitants.

Logo de la campanya

Potser en un futur les nostres viles i ciutats petites podran tenir un sistema similar i obtenir electricitat sense connectar-se a la xarxa elèctrica.

Podeu llegir-ne més a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari