14 d’oct. 2014

Automatitzar elements de la llar sense modificar la instal·lació elèctrica

Amb la proliferació de sistemes de control de baix cost i fàcils de programar (Arduino, Raspberry Pi), hi ha persones a les que els han vingut ganes d’automatitzar alguns elements de les seves llars. El problema és que en molts casos aquestes innovacions implicarien la modificació de la instal·lació elèctrica o dels aparells implicats i no sempre els usuaris tenen els coneixements per fer-ho. A part d’això, modificar la instal·lació pot fer que sigui insegura o que no compleixi la normativa i modificar els aparells pot fer perdre la garantia.

Si comento això és perquè em va sorprendre trobar al número de maig de la revista IEEE Spectrum un article en el que s’expliquen formes d’interactuar amb els elements de la llar sense modificar-los. La idea és que els sistemes de control que es proposen actuen directament sobre els interruptors o polsadors existents mitjançant servomotors.

Control a distància de l'intèrfon

Encara que les fotografies de l’article mostrin un acabat força d’estar per casa, estic segur que amb paciència i una impressora 3D es poden aconseguir acabats molt més presentables. En tot cas, són elements d’estar per casa i, per tant, una solució d’estar per casa potser és suficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari