18 de juny 2013

Aparcament automatitzat

Els aparcaments automatitzats ja són una realitat des de fa anys. El principal avantatge és que com els vehicles es mouen, sense conductor, mitjançant plataformes que es desplacen horitzontalment i verticalment. Això fa que es requereixi molt poc espai per a cada vehicle ja que l'alçada de cada plaça és l'estrictament necessària per al vehicle (força menor que el que requereix una persona) i els vehicles es poden situar un al costat de l'altre.

Aparcament automatitzat

Encara que cal una important inversió inicial, si l'aparcament té molta utilització es compensen els costos pel fet que hi caben molts més vehicles que amb el sistema convencional.

Normalment l'usuari deixa el vehicle a l'entrada i el sistema s'encarrega de tot. A més, si es tracta d'un usuari habitual, l'automatisme pot conèixer els seus horaris i tenir-li el vehicle prop de la sortida quan és l'hora i així s'ha d'esperar menys.

Podeu veure el web d'un fabricant i un vídeo sobre el funcionament. Si us fixeu bé en el vídeo, veureu que per demostrar la seguretat del sistema hi ha una seqüència en la que unes persones estan berenant en la plataforma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari