21 de maig 2013

Un pas menys per a la interconnexió amb França

Fa un parell de setmanes van trobar-se les dues tuneladores que estan preparant el traçat de la nova interconnexió elèctrica amb França. Un pas més en un projecte que d'aquí a un any hauria de permetre l'intercanvi de fins a 1,4 GW, el mateix que permeten les línies que actualment en servei; és a dir que es duplicarà la capacitat d'interconnexió.

Tuneladora

Malgrat tot, després de la interconnexió la capacitat d'intercanvi de la Península Ibèrica amb l'Europa central serà del 6%, molt per sota encara del 10% que la Unió Europea estableix com a mínim recomanable.

Una bona interconnexió amb França ha de permetre aprofitar les diferents necessitats energètiques causades per les diferències climàtiques entre un costat i l'altre dels Pirineus. Per exemple mentre nosaltres estem patint un estiu calorós amb l'aire condicionat al màxim, a l'Europa central no necessiten cap tipus de climatització. D'altra banda, el vent no bufa sempre a tot arreu al mateix temps, per tant es pot aprofitar molt millor l'energia dels parcs eòlics.

Podeu llegir la notícia al web de Red Eléctrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari