15 de nov. 2012

Centrals elèctriques virtuals

Normalment, quan el sistema elèctric detecta que hi ha un augment de la demanda d'energia ha de posar en marxa alguna de les centrals que hi ha en reserva. Al mateix temps els preus de l'energia al mercat elèctric augmenten.

Però si el sistema elèctric està organitzat en microxarxes equipades amb comptadors intel•ligents hi ha una alternativa, les centrals virtuals.

La idea consisteix en que els clients tenen determinades càrregues que no són prioritàries i que el sistema les desconnecta automàticament. En el cas del client la potència desconnectada és molt petita però a nivell de la microxarxa les potències de tots els clients poden suposar una potència gran. A nivell de la microxarxa, el sistema intel•ligent pot gestionar aquesta potència que es desconnecta com si fos una única central elèctrica (virtual, òbviament) que aporta energia a la xarxa (en algunes revistes als megawatts no consumits en diuen negawatts) i es ven al mercat.

Això s'està experimentant en una illa de Dinamarca. Podeu trobar més informació al número de març de la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari