14 de juny 2011

Apagada general

Què succeeix en cas d'una apagada elèctrica? Si es produís un incident que provoqués una apagada que afectés a tota la península Ibèrica, quan trigaríem a tornar a tenir llum?

El restabliment del subministrament elèctric no és ni immediat ni ràpid. La majoria de les centrals generadores es desconnecten i aturen quan detecten que la xarxa elèctrica ha "caigut". A l'hora de tornar-les a engegar, algunes sí poden tornar a funcionar immediatament, altres requereixen un cert temps i altres precisen alimentació elèctrica per poder-se engegar.

Red Eléctrica té un protocol d'actuació per a l'improbable cas que es produís un incident d'aquestes característiques. En aquest protocol s'ha dividit la península en zones i a cada zona s'ha definit una central hidroelèctrica (les més ràpides d'engegar) que serà l'encarregada d'iniciar el procés i donar alimentació a les altres centrals elèctriques de la zona.

Es calcula que en quatre hores pot estar restablert el subministrament elèctric a totes les subestacions i, per tant, a la major part del territori.

Podeu llegir un article sobre el tema a:

http://www.revistaentrelineas.es/19/entretemas/reportajes/guion-para-un-apagon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari