31 de març 2009

L'electricitat estàtica i el carro del supermercat

Tots hem experimentat les descàrregues degudes a l'electricitat estàtica. Quan camines per segons quins materials i amb segons quines sabates el teu cos es carrega d'electricitat estàtica i quan toques segons quins objectes metàl·lics el teu cos es descarrega i notes una desagradable sensació. El mateix passa quan al baixar del cotxe (depèn de la teva roba i de la roba de la tapisseria) el teu cos frega amb el seient i després notes la descàrrega en tocar la porta.

Els carros dels supermercats porten rodes de plàstic o goma i, per tant, estan aïllats de terra. Amb la fricció el carro es va carregant elèctricament i quan el toques amb les mans notes una desagradable descàrrega.

En alguns supermercats i centres comercials han optat per connectar un cable metàl·lic a la part de sota del carro que penja i toca al terra. Aquest cable serveix per oferir un camí de descàrrega a l'electricitat estàtica. D'aquesta forma el carro no es carrega i s'evita la desagradable descàrrega.

Curiosament, hi ha gent que agafa el cable i l'entortolliga pel carro evitant que fregui amb el terra i, per tant, anul·lant el seu efecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari