10 de març 2009

L'impacte dels cotxes elèctrics sobre la xarxa elèctrica

Sembla que els cotxes elèctrics estan de moda. Primer era per ecologia i per evitar la dependència energètica però ara també és la manera per a sortir de la crisi. Pero la proliferació de cotxes elèctrics, si no es fa ben feta, pot ser un greu problema per al sistema elèctric i pot portar a greus problemes de disponibilitat energètica i qualitat del subministrament elèctric.

La potència consumida de la xarxa pels cotxes elèctrics és gran en comparació amb el consum promig d'una vivenda, per tant si realment es fan els creixements que suggereixen els governs de diferents països caldrà fer una adequada planificació de les centrals generadores i les xarxes de transport i distribució per aconseguir disposar de l'energia allí on es necessiti.

També caldrà pensar en l'horari en el que es connectaran els vehicles i les tarifes que costarà l'energia. Si els vehicles realment es connecten en hores de poca demanada elèctrica i la xarxa s'ha planificat bé el consum pot ser assumible però si es connecten en hores d'alt consum poden ser un problema greu. Una manera de resoldre això seria que la tarifa no sigui la mateixa si el cotxe es connecta en una hora de baix o d'alt consum. Una millora addicional podria tenir també en consideració el nivell de generació eòlica i solar en cada moment.

Podeu llegir algun comentari a: http://www.detnews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090113/OPINION01/901130304/1364

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari