12 de febr. 2009

L'assecadora de roba

Les assecadores de roba funcionen escalfant la roba amb aire calent que permet agafar la humitat de la roba (com més calent és l'aire més humitat admet) i treure-la cap a fora. Per tal que tota la roba entri en contacte amb l'aire calent, el tambor va girant i així la roba es va movent al seu interior.

En les assecadores tradicionals l'aire calent humit es llença a l'exterior. En les assecadores de condensació aquest aire calent i humit passa per un deshumidificador (aparell que comentàvem fa pocs dies) i l'aire calent però deshumidificat torna a entrar en el circuit.

Atès que l'aire calent no es llença sinó que es reaprofita cal molta menys energia per a mantenir l'aire sempre calent, per tant aquestes assecadores són molt més eficients.

L'aigua que s'ha extret de la roba es recull en un recipient. Aquesta aigua pot ser utilitzada per alguns usos i, per tant, permet estalviar aigua. Cal tenir present que l'aigua recollida porta restes de suavitzant i altres productes del rentat però serveix perfectament per algunes aplicacions (fregar, dipòsit del WC, etc.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari