10 de febr. 2009

Els llumets dels aparells electrònics

En el número de novembre de la revista IEEE Spectrum hi ha una mena d'article d'opinió on l'autor ens explica que a l'hora de comprar un ordinador nou va descartar un model que no tenia el llumet del disc dur.

La majoria dels aparells electrònics, especialment els informàtics, porten alguns llumets que indiquen l'activitat de l'aparell. Alguns exemples típics són els llumets de comunicació dels módems i les targetes de comunicació o els llums d'activitat dels discos dels ordinadors. Aquests llumets es van encenent i apagant a un ritme força alt i gairebé ningú és capaç d'interpretar el que volen dir. Si els eliminéssim tots estalviaríem una quantitat significativa d'energia.

Però l'autor ens diu que ell no va comprar l'ordinador perquè trobava a faltar el llumet. I té raó! Nosaltres inconscientment ens fixem en el patró d'encesa i apagada que segueixen aquests llumets de manera que quan alguna cosa no va bé mirem els diferents aparells i ràpidament detectem quin d'ells és el que té un patró poc freqüent.

Potser per a estalviar energia caldrà buscar altres maneres ja que treure aquests llumets igual fa baixar les vendes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari