18 de gen. 2008

Ultracondensadors

Els condensadors elèctrics es coneixen des de fa segles i permeten emmagatzemar electricitat, igual que les bateries. La diferència és que les bateries ho fan mitjançant una reacció química i els condensadors mitjançant un camp elèctric.

Els condensadors es poden carregar i descarregar molt més depressa que les bateries i duren moltíssims més cicles de càrrega i descàrrega però no s'utilitzen gaire per emmagatzemar energia ja que pel mateix volum i pes poden emmagatzemar molta menys energia que una bateria.

Els ultracondensadors ja fa mots anys que es coneixen però no han començat a estendre's fins fa molt poc. En els condensadors normals les plaques són planes i sabem que la càrrega elèctrica només s'emmagatzema a la superficie. En els ultracondensadors les plaques són de material esponjós o filamentós i d'aquesta manera s'aconsegueix molta més superfície de placa i, per tant, molta més capacitat.

En el número de novembre de la revista IEEE Spectrum ens parlen d'uns ultracondensadors que ja poden competir amb les bateries per la seva capacitat d'emmagatzemament. Ho podeu llegir a:

http://spectrum.ieee.org/nov07/5636

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari