12 de febr. 2024

I si disposessis d’un tercer braç?

Abans de res, deixem clar que no anem a fer propaganda de cap electrodomèstic. Actualment ja hi ha exemples de braços robòtics que es poden controlar directament des del cervell però s’han pensat per substituir un braç absent o amputat amb aproximadament els mateixos senyals que haurien controlat el braç propi.

No obstant, equips de l'Imperial College de Londres i la Universitat de Friburg han pensat que el mateix concepte es podria aplicar a un braç addicional. El control del dispositiu, però, no podria fer-se de la mateixa manera que a les persones a les persones que els en manca un; caldrien senyals nerviosos independents dels que es fan servir per controlar els braços reals.

Analitzant els senyals neuronals han descobert que hi ha un rang que no es fa servir per al control muscular. Uns primers experiments han permès, en poc temps, que uns voluntaris puguin controlar rudimentàriament un cursor en una pantalla i, per tant, s’especula que amb una recerca més exhaustiva hauria de ser possible controlar el braç robòtic.


La idea encara està en fase embrionària però potser d’aquí uns anys ja comencem a veure’n prototipus. Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari