19 de des. 2022

Petits passos en el reciclatge i la reparabilitat d’ordinadors

Tots som conscients (o hauríem de ser-ho) que tenim un problema d’excés de deixalles. Per reduir la nostra petjada en aquest aspecte calen accions com reduir el consum, reparar molt més i reciclar les deixalles, entre altres. Un camp especialment important en el qual aplicar això és el de l’electrònica, perquè molts dels materials que es fan servir són escassos i difícils d’aconseguir, a més de perillosos per al medi ambient.

Ja hem parlat alguna vegada del dret a reparar, avui comentem que sembla que alguns fabricants comencen a fer passos en aquest sentit. Llegeixo en un article de Matthew S. Smith que alguns fabricants (LG, Apple, Lenovo, etc.) estan començant a fer alguns aparells emprant, parcialment, materials reciclats. És, sens dubte, un pas endavant, però no és per tirar coets; fixem-nos que a la frase hi surt dues vegades la paraula alguns i també la paraula parcialment. Encara calen moltes més accions.

També llegeixo que Dell ha decidit crear un ordinador portàtil que pot ser desmuntat i reparat. Un altre pas significatiu cap a una tendència que ens hauria de portar, tan ràpidament com sigui possible, a que tots els aparells que es fabriquin compleixin aquesta condició.

Podeu llegir l’article a la revista IEEE Spectrum.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari