14 de nov. 2022

Sensor de color de baix cost

Encara que existeixen sensors de color, no són elements econòmics i senzills de fer servir. Poca gent coneix, però, una alternativa de baix cost que, per a moltes aplicacions, té uns resultats acceptables.

Els fotodíodes són sensors de llum eficients però, de fet, podem fer servir qualsevol LED com a sensor de llum; l’eficiència serà menor però el preu serà molt més econòmic. A més, els LED d’un color determinat són sensibles a la llum d’aquell mateix color. Així, amb un LED vermell podem tenir un sensor de llum vermella.

Si agafem un LED multicolor de càtode comú (un negatiu comú i tres positius, un per a cada color) tindrem un sensor de color. Només cal connectar la pota comuna al negatiu (GND) del microcontrolador i les tres potes a tres entrades analògiques.

Connexió del sensor

Atès que és un sensor de baixa sensibilitat, caldrà una bona il·luminació (amb llum blanca) de l’objecte del qual volem saber el color.

En aquesta pàgina d’Instructables hi trobareu una explicació més acurada del principi teòric, l’esquema de connexions i un programa de mostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari