12 de set. 2022

L’energia solar tèrmica pot ser una alternativa a la fotovoltaica?

Fa dècades que es parla d’energia solar, i normalment es presenten dues alternatives: solar fotovoltaica i solar tèrmica. I quan es parla de solar tèrmica es fa referència a l’ús de plaques solars per obtenir aigua calenta.

Però hi ha altres opcions de solar tèrmica que són poc conegudes, les que escalfen fluids o sals foses a altes temperatures (centenars de graus Celsius) i després n’obtenen electricitat. Aquest tipus de sistemes són molt interessants perquè l’escalfor es conserva durant dies i, per tant, la generació d’electricitat no depèn de si és de dia o de nit o de si avui fa sol.

Cerro Dominator

El problema és que no s’han destinat prou recursos i esforços investigadors a les solucions solars tèrmiques i, per tant, seguim a nivell de prototipus. Per tal que es puguin implementar de manera significativa cal que la tecnologia es consolidi i els elements necessaris per construir generadors d’aquest tipus estiguin al mercat i no s’hagin de fer a mida.

Focus Solarflux

Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum, on trobareu comentats quatre projectes experimentals que estan en marxa i es basen en diferents tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari