30 de març 2020

Dispositius detectors d'arc elèctric

L'arc elèctric és perillós i pot provocar incendis i altres conseqüències no desitjades. Hi ha moltes possibles causes per a un arc elèctric com connexions fluixes, aïllants en mal estat, desgast o fatiga dels cables, presència d'animals rosegadors, etc. En molts casos l'arc elèctric es produeix dins el propi cable o canalització elèctrica o bé en llocs amagats i, per tant, quan es fa evident pot ser massa tard.


Des de fa uns anys disposem de la possibilitat d'instal·lar dispositius automàtics de detecció d'arc (AFDD) que desconnecten el circuit quan detecten que hi ha un arc elèctric perillós. Es basen en un circuit electrònic que monitoritza la forma dona del corrent consumit i provoca la desconnexió immediata quan detecta la presència d'un arc elèctric, ja sigui en sèrie (connexions fluixes o conductor trencat) com en paral·lel (arc entre dos conductors).

AFDD

No és gens senzill fer un dispositiu d'aquest tipus ja que en els circuits hi ha altres arcs elèctrics que formen part del seu funcionament i no són perillosos. Per exemple, el dispositiu no ha de desconnectar quan s'endollen o desendollen aparells o quan es fan servir motors amb escombretes.

Podeu llegir més informació en aquesta pàgina d'Schneider Electric o aquesta altra d'ABB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari