22 de febr. 2016

Elements per a la llar intel·ligent

Fa temps que es parla de la llar intel·ligent (smart home). Ja hi ha alguns elements que poden ajudar-nos a la llar però, malgrat tot, seguim sense poder dir que la nostra llar és intel·ligent.

Per exemple, ja hi ha una nevera amb dues càmeres incorporades que captura una imatge de l’interior cada cop que tanquem la porta. Un cop som al supermercat, podem veure la darrera captura en una aplicació del mòbil i així saber què tenim i què no.

També hi ha un forn que, a partir de càmeres i sensors, s’adapta al que hi posem. A més, podem veure com està el que estem cuinant des del mòbil sense obrir la porta.

Forn intel·ligent

Un altre dispositiu ens permet monitoritzar des del telèfon mòbil les principals dades de les nostres plantes (temperatura i humitat de la terra, nivell de fertilitzant) i controlar el reg.

Control de les plantes

En el món de les aspiradores autònomes, la darrera novetat és el fet de poder supervisar-ne el funcionament des del mòbil per dir-li quan s’hi ha de posar o bé on ens interessa que netegi.

Aspiradora

Un element interessant és el termòstat intel·ligent per a la calefacció que guarda informació dels nostres costums per anticipar-se i fixar la temperatura adequada per a cada ocasió.

Termòstat

També hi ha disponible un concentrador que es comunica amb el mòbil per Bluetooth i ens permet controlar diversos electrodomèstics (televisor, DVD, etc.) des del telèfon.

Finalment tenim un dispositiu que ens permet monitoritzar l’estat de les nostres mascotes des del mòbil, parlar amb elles i, fins i tot, incorpora un punter làser per jugar amb el gat a distància.

Seguiment de mascotes

Podeu veure’n més informació a la revista The Institute.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari