10 de gen. 2013

Supercondensadors d'ou

Fa unes setmanes parlàvem de les propietats de la clara d'ou com a aïllant. Avui parlem d'una possible aplicació diferent de l'ou en un futur: els supercondensadors.

Els supercondensadors són condensadors que tenen una capacitat significativament més alta que els condensadors normals de les mateixes dimensions. El seu funcionament es basa en la utilització de materials porosos que equivalen a una superfície molt més gran que si el material no fos porós.

La seva aplicació principal és l'emmagatzematge d'energia quan calen variacions molt ràpides de corrent. Els supercondensadors poden emmagatzemar menys energia que les bateries de la mateixa mida però, a canvi, permeten guardar o recuperar aquesta energia de forma més ràpida. En un futur proper es preveu la seva utilització per recuperar l'energia de frenat de vehicles elèctrics i per mitigar transitoris de la xarxa elèctrica.

Ou

Ara s'ha descobert que la membrana dels ous podria ser un bon element per fabricar supercondensadors. Podeu llegir-ho a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari