23 de febr. 2012

Per carnestoltes... grup electrogen

Aquests dies de carnestoltes, en moltes poblacions s'han celebrat balls en casinos, poliesportius i altres equipaments. Si us heu fixat, en la majoria dels casos s'ha instal·lat un grup electrogen per alimentar els equips que porta l'orquestra o el grup. Això també és freqüent per festa major i altres dates assenyalades així com quan es fa alguna fira.

L'altre dia, al costat d'un d'aquests grups, una persona em preguntava: No hi hauria una manera més eficient i sostenible de generar aquesta energia? La xarxa elèctrica del poble no és suficient per alimentar això?

La resposta és que seria molt més sostenible i eficient connectar-ho a la xarxa elèctrica i segur que no hi ha problemes d'excés de potència. Llavors, per què no es fa?

No es fa per motius econòmics. Aquest equipament podria tenir una entrada d'energia de més potència i afegir un parell d'endolls potents a dins. El cost d'això seria inferior al que costa cada any llogar el grup. La qüestió està en la tarifa elèctrica. Si en el punt de connexió de l'equipament a la xarxa hem de preveure aquest consum, hem de contractar la potència adequada i cada mes pagarem el dret de consumir aquesta potència encara que, de fet, només la consumim uns pocs dies a l'any. Per això normalment es contracta una potència adequada a les necessitats diàries i es lloga un grup electrogen els dies en els que se'n necessita més.

Seria bo que els equipaments públics tinguessin a la seva disposició una tarifa que permetés, a un preu raonable, tenir una potència normal i una per a dies especials. S'estalviarien moltes emissions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari