9 de nov. 2010

Cables superconductors per a transport d'energia en corrent continu i alta tensió

Cables subterranis d'alta tensió per a 200-250 kV ja n'hi ha des de fa anys, cables superconductors també i línies de transport en corrent continu d'alta tensió també. Però ara l'empresa Nexans presenta un projecte que reuneix les tres coses.

Es tracta d'interconnectar les xarxes de tres companyies de transport d'energia d'Estats Units utilitzant cables subterranis superconductors que treballaran a 200 kV de corrent continu.

Els cables superconductors permeten transportar l'energia amb unes pèrdues baixíssimes i més encara en corrent continu. Al mateix temps, el fet de treballar a alta tensió (200 kV) i corrents elevats (desenes de kiloampers) permet transportar grans quantitats d'energia (megawatts).

Adicionalment, el fet de treballar amb corrent continu permet desacoblar les xarxes de manera que no cal que treballin a la mateixa freqüència ni de manera sincronitzada.

Podeu llegir la notícia a:

http://www.nexans.es/eservice/Spain-es_ES/navigatepub_151256_-26633_269_40_2363/Nexans_completa_con_exito_las_pruebas_del_primer_s.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari