11 de maig 2010

Fer exercici aprofitant l'energia

Cada dia moltes persones fan exercici utilitzant una bicicleta estàtica. I en què es converteix l'energia que transmeten a la bicicleta? En escalfar l'ambient!

I si aprofitessim aquesta energia? Per exemple, per generar electricitat.

Això és el que fan en un gimnàs dels EUA. Han posat unes bicicletes estàtiques amb un generador que genera energia i un convertidor que la injecta a la xarxa de manera que serveix per alimentar (parcialment) els equips elèctrics de l'establiment.

A més, han posat uns indicadors que diuen l'energia que ha generat cada usuari. I això ha tingut un curiós efecte, ara els usuaris rivalitzen a veure qui genera més energia.

Podeu llegir la notícia a Yahoo noticias

1 comentari:

  1. Això de generar energia al gimnàs és una idea que fa temps que és a l'aire i que em sembla interessantíssima.

    Hi ha una colla de qüestions obertes: tenint en compte que un individu pot aportar relativament poca potència, quin tecnologia seria millor per aprofitar-la? Un motor amb convertidor per a cada màquina? Molts motors en paral·lel? Potser aquesta última opció tindria sentit en pràctiques com l'spinning que la gent fa en grup. I també: quin tipus de resistència hauria d'oferir la càrrega? potser simular un frec viscós amb una força proporcional a la velocitat estaria bé, però tenint un convertidor per cada màquina es podrien provar moltes més coses.

    ResponElimina

Deixa el teu comentari