1 d’oct. 2007

Aparells sense interruptor

Un amic meu m'ha comentat que aquesta nit, a les cinc de la matinada, l'equip de música se li ha engegat sol i ha començat a sonar el CD que hi havia posat, despertant a tota la família.

M'explica que ha anat allí i ha premut el polsador d'aturada del CD i no s'ha aturat. En vista d'això, intentant evitar molestar als veïns ha anat a baixar el volum, però tampoc no baixava. Seguidament ha intentat aturar-lo amb l'interruptor general però tampoc no ha pogut. Al final ha optat per una decisió radical, enretirar l'armari i desendollar l'aparell.

Molts equips audiovisuals i altres electrodomèstics no tenen ja cap interruptor purament elèctric ni analògic sinó que tots els botons van connectats a un microprocessador. Així si el microprocessador falla els botons no responen i es poden produir situacions com aquesta. A part d'això, com ja hem comentat en alguna ocasió, sempre gasten energia.

A la indústria les màquines han de tenir sembre algun interruptor o polsador que permeti l'aturada total de la màquina en cas de necessitat. Aquest sistema d'aturada ha de ser purament elèctric, és a dir, sense que hi intervingui cap microprocessador ni circuit electrònic. A més s'ha de dissenyar de tal manera que en cas que es trenqués el cable del polsador d'aturada la màquina també s'aturi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari