Com en el cas dels forns, les cuines de gas sempre són més
eficients que les elèctriques. Dins de les cuines elèctriques, les més
eficients són les d’inducció. També són força eficients les vitroceràmiques si es
té la precaució d’apagar-les abans d’acabar la cocció i s’aprofita la calor
residual.
Amb el recipient tapat aprofitem millor l’energia ja que el
vapor que marxa s’emporta moltíssima energia. Cuinant a pressió, encara s’estalvia
més energia ja que la cocció és més ràpida.
Quan el líquid del recipient ja bull, hem d’abaixar el fogó.
Pel fet de bullir més fort ni es cou millor ni més ràpid, però gasta molt més.
Cal ajustar la mida del recipient a la mida del fogó. Si la
flama o l’escalfor se’n va pels costats estem malgastant energia. Si, en canvi,
l’escalfor només la posem al centre del recipient els laterals es mantenen més freds
i es triga molt més a que es cogui tot i, per tant, es gasta més energia. A la
cuina elèctrica convé que el cul del recipient sigui pla ja que l’escalfor hi
arriba bàsicament per proximitat. En els de gas això no és tant important ja
que la flama és alta i també tocarà al recipient.
A la cuina de gas, si la flama és groga vol dir que el
cremador no crema bé i, per tant, dóna menys energia que la correspondria al
consum de gas que té i, a més, genera gasos tòxics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari