Abans de començar a parlar del tema, val la pena comentar que aquesta és l’entrada número 1000 d’aquest bloc. Qui ens havia de dir, quan vam començar a l’abril de 2007, que arribaríem fins aquí. Aquest bloc va començar com a una publicació del Departament d’Enginyeria Elèctrica de la UPC que volia difondre l’enginyeria elèctrica. Al cap d’uns anys, a causa d’un problema d’allotjament i atès que totes les entrades menys una eren meves, es va convertir en un bloc personal que, amb els anys, ha ampliat el seu abast a altres aspectes de la tecnologia. Moltes gràcies a totes les persones que el seguiu, directament o des de les xarxes socials.
El cervell és un sistema de còmput molt més petit i eficient que qualsevol sistema informàtic que hagi existit o que pugui ser creat en les properes dècades. Encara que cada cop es coneix millor quin paper desenvolupa cada part del cervell, segueix sent un gran desconegut.
Seria fantàstic poder analitzar el comportament de les neurones per intentar entendre com funciona però resulta que n’hi ha milers de milions, distribuïdes en tres dimensions en una massa gelatinosa.
Un equip d’experts en microelectrònica de Bèlgica, liderats per Barun Dutta ha estat treballant en desenvolupar uns sensors, que anomenen Neuropixels, que permeten enregistrar el comportament d’un conjunt de neurones. És interessant llegir com el mateix Dutta ho explica en aquest article de la revista IEEE Spectrum.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari