Molts aparells electrònics, cada cop més, tenen el que s'anomena "stand-by" que és un mode d'espera en el que gasten molt poca energia.
La primera finalitat d'aquest mode de funcionament era que l'aparell estigués vigilant l'arribada d'una ordre procedent del comandament a distància i era habitual que els aparells tinguessin un interruptor que en fes l'apagat total. D'aquesta manera l'usuari podia triar entre deixar-lo en "stand-by" o apagat. La majoria d'aparells tenen algun llumet o rellotge que es manté encès en "stand-by" però cal tenir present que les pèrdues de la font d'alimentació poden ser tant o més grosses que la potència utilitzada realment.
Cada cop més, però, trobem aparells que no tenen interruptor i, per tant, el mode "stand-by" és obligatori a nivell pràctic ja que la única manera d'evitar-ho és desendollar l'aparell. El més curiós és que alguns d'aquests aparells ni tant sols tenen comandament a distància; és a dir que la única utilitat del mode "stand-by" és el rellotge.
Us proposo comptar tots els aparells de casa vostra que porten rellotge (i no són rellotges). Quin percentatge marquen l'hora exacta?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari